Meestgestelde vragen voor Gent

Veelgestelde vragen

Neem hieronder een kijkje tussen onze veelgestelde vragen

Escape Rooms

Kan ik een factuur krijgen?

+

Absoluut! Stuur jouw gegevens (bedrijfsnaam, adres, BTW-nummer én reserveringsnummer) door naar info@lockdown-escape.be en wij sturen jou een factuur terug!

Wat is de minimumleeftijd voor de escape rooms?

+

Onze meeste escape rooms zijn 16+, maar zijn ook zeker toegankelijk voor jonger, onder begeleiding. Nog vragen? Neem zeker contact met ons op om de toegankelijkheid per kamer te bespreken.

Wat als ik geen kwartier op voorhand aanwezig kan zijn?

+

Probeer zeker op tijd te zijn voor je boeking zelf. Als dat niet lukt, bel je ons best op 0469 42 77 74 met jullie aankomsttijd. 

Wat als ik met meer of minder personen wil spelen dan toegelaten?

+

We kunnen dit afhankelijk van de activiteit uitzonderlijk toestaan.

Bel of mail ons voor meer informatie!

Zijn jullie games ook beschikbaar in het Engels?

+

Absoluut! Geef bij jouw boeking aan dat je het spel wilt spelen in het Engels en dan zorgen wij dat de games klaarstaan in jouw voorkeurstaal. Bij sommige kamers is het niet mogelijk om de taal aan te duiden - in dat geval is de kamer volledig taalonafhankelijk.

Ik heb claustrofobie, is dat een probleem?

+

Neen! Wij bouwen onze escape games met voldoende grote ruimtes zodat dit geen probleem is. Laat het zeker op voorhand weten, dan houden wij rekening met je.

Bel ons zeker op indien je hier nog vragen over hebt, of als je wat ongerust bent. Wij helpen je graag met wat tips en tricks over onze kamers!

Ik heb epilepsie, is dat een probleem?

+

Voor onze meeste kamers: absoluut niet! Bij Sector Z is er op een bepaald moment een twijfelgeval. Mail ons op voorhand bij twijfel, en breng bij het spelen van gelijk welke kamer best vooraf de aanwezige GameMaster op de hoogte en dan zorgen wij dat je risicovrij de Lockdown Experience kunt aangaan.

Kan ik mijn boeking nog aanpassen?

+

Geen enkel probleem. Tot 48 uur voor jouw activiteit kan je dit kosteloos aanpassen. Toch een lastminuteprobleem? Neem dan telefonisch met ons contact op en dan zorgen we dat de nodige aanpassingen in orde komen.

Kunnen de escape rooms gespeeld worden vanuit een rolstoel?

+

Jammer genoeg zijn de meeste van onze escape rooms moeilijk te betreden met een rolstoel. Sommige doorgangen zijn te klein om in te manoeuvreren.

Wel hebben we zowel in The Graveyard als in The Avalanche al positieve ervaringen gehad met spelers in een rolstoel. Het hangt af van de breedte van de rolstoel, en van de mobiliteit van de gebruiker. In het Stapelplein is er een grote lift aanwezig.
Stuur gerust een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen of het met jouw groep zou lukken.

Kan ik een BEFEB-waardebon bij jullie gebruiken?

+

Dat kan zeker. Wij zijn aangesloten bij BEFEB, dus de waardebonnen zijn bij ons geldig. Je kan er een escape room mee boeken in Gent of Kortrijk, of een waardebon mee aankopen. Onze waardebonnen zijn vanaf aankoop een jaar geldig.

Om te boeken of een waardebon te kopen stuur je ons best een mailtje: wij helpen je met veel plezier verder!

Kan ik met meerdere waardebonnen boeken?

+

Dat is zeker mogelijk, maar jammer genoeg niet via de website. Stuur ons een mailtje met de codes en de waardes van de bonnen, en wij boeken jullie handmatig in.

Kan ik bij jullie terecht met het UiTPAS-kansentarief?

+

Ja, hoor!
Bij ons kan je aan het UiTPAS-kansentarief spelen aan €5,2 per persoon voor een gewone kamer - voor Sector Z 2.0 is dat €5,6 voor een volwassene en €4,6 voor een student. Aangezien we normaalgezien met een vaste prijs per kamer werken, werken we met een prijs per persoon als je in een groep met 3 tot 5 personen speelt - zo blijft het ook voor je medespelers zonder het kansentarief het voordeligst!

Daarvoor stuur je best een mailtje naar ons met het nummer van je UiTPAS. Wij maken dan je boeking aan.

Let op: één UiTPAS is slechts geldig voor één persoon. Als je een groepspas hebt, dan kunnen we meerdere personen aan het UiTPAS-kansentarief laten spelen.

Kan ik UiTPAS-punten sparen bij jullie?

+

Jazeker. Op onze beide locaties in Gent hangt een QR-code. Als je daar scant, krijg je een punt bij op je UiTPAS.

Let op: met een groepspas is het niet mogelijk om punten te sparen of om te ruilen!

Kan ik nog last-minute boeken?

+

Tot twee uur op voorhand kan je online boeken. Korter dan twee uur op voorhand? Dan bel je ons best eens op.

Zijn de kamers ook te spelen met doven en slechthorenden?

+

In sommige kamers speelt geluid een belangrijke rol voor de raadsels, maar er zijn zeker spelen waarbij geluid er enkel voor wat meer sfeer is. Neem contact met ons op indien je met een groep doven en slechthorenden wil komen spelen. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Voor de begeleiding kan het zijn dat we je toelaten de gsm mee te nemen in de kamer, zodat we toch tips kunnen geven - mocht je die nodig hebben, uiteraard ;-)